به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حضرت آیت الله مکارم شیرازی در دیدار حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، با اشاره به اهمیت نماز جمعه در اسلام اظهارداشتند: نماز جمعه به سبک شیعه یکی از ابتکارات مهم اسلام است، اهل سنت در روزهای جمعه در تمام مساجد نماز جمعه می خوانند که با نماز جماعت هفتگی آن ها تفاوتی ندارد اما در شیعه به برکت تعلیمات ائمه طاهرین(ع) تمام اهل شهر در یک جا جمع می شوند و یک فصل نویی را در جمعه آغاز می کنند و خبررسانی می شود و مسائل فرهنگی و تربیتی برای آن وجود دارد.
معظم له با بیان این که اسلام به اجتماعات توجهی ویژه دارد، اظهار داشتند: ابتکار اسلام جز به وحی الهی ممکن نبوده ؛ نماز جمعه سرمایه بسیار مهم و خوبی است که مدت ها از آن غافل بودیم و ارزش آن را نمی دانستیم، اما الحمدلله به برکت انقلاب اسلامی نماز جمعه احیا شد.
ایشان ادامه دادند: انقلاب در متن خود حقیقتی داشت که تغییر نظام فاسد شاهنشاهی به نظام اسلامی بود، اما در حواشی آن برکات بسیاری دارد که یکی از برکات احیای نماز جمعه است، وقتی به برکات حاشیه انقلاب نگاه می کنیم برکات آن کمتر از متن نیست.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر این که باید به مسائل فرهنگی نماز جمعه توجه شود، ابراز داشتند: نماز جمعه فقط خواندن نماز نیست و این که خطبه هایی قرار داده شده و گفته شده که محتویات آن باید چه باشد، نشان می دهد که حرکتی بسیار مهم است و کیفیت نماز جمعه باید افزایش پیدا کند.
ایشان چند کار برای بالا رفتن کیفیت نماز جمعه را ضروری دانست و عنوان کردند: انتخاب ائمه جمعه باید حساب شده باشد تا کیفیت کار بالا رود، کسانی که این استعداد را ندارند نمی توانند کیفیت را بالا ببرند.
معظم له خاطرنشان کردند: هر امام جمعه ای باید شورایی داشته باشد و در هفته مشورت کند که چه مسائلی باید بیان شود، هر شهری اقتضائات خاص خود را دارد که باید در آن زمینه کار شود، برخی شهرها گرفتار عرفان های انحرافی و فرقه های ضاله هستند که بر اساس اقتضای همان شهر باید کار کرد.
این مرجع تقلیداضافه کردند: هر امام جمعه ای باید برای خود شورایی از متفکران شهر متشکل از روحانی، روانشناس، جامعه شناس و افراد دیگر داشته باشد تا مسائل مورد نیاز شهر مورد بحث و بررسی قرار گیرد، اگر این شورا وجود داشته باشد خطبه ها پربار شده و تندروی ها و کند روی ها کنار می رود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که ائمه جمعه باید اجتماع استانی و کشوری داشته باشند، گفتند: ائمه جمعه باید تجربیات خود را منتقل کنند که یقینا مفید خواهد بود البته نباید تشریفاتی باشد بلکه جلسات باید مبادله اطلاعات و تجربیات باشد.
ایشان افزودند: نظارت مستمری باید وجود داشته باشد و افرادی کیفیت و کمیت نماز جمعه ها را در سراسر کشور بررسی کنند تا اگر آسیب هایی وجود دارد برطرف شود، نظارت مرتب و مستمر لازم است.
معظم له با بیان این که مسائل سیاسی نباید بر خطبه ها غلبه کند، اظهار داشتند: خطبه ها باید معجون باشند و باید نیازها را در نظر گرفت چرا که امروز مسائل اخلاقی و اجتماعی بسیار مهم است، موضوعات مربوط به کسب و کار مردم، اصلاح ذات البین، ازدواج و طلاق باید بیان شود.
ایشان ادامه دادند: نماز جمعه باید سبب حرکتی در مردم به سوی حل مشکلات اجتماعی باشد، آیات، روایات، تاریخ اسلام و نیازهای مخاطب باید در خطبه ها بیان شود. ائمه جمعه باید مطالعات لازم و جدیدی را برای خطبه های هر هفته داشته باشند.
معظم له با بیان این که ادبیات خطبه ها بسیار مهم و مؤثر است، ابراز داشتند: ائمه جمعه نباید چیزی که تعریف از خود است یا اهانت به دیگران است را بگویند بلکه باید در برابر مردم، خضوع، دلسوزی و مهربانی داشته باشند.
ایشان عنوان کردند: مسأله دیگری که باید در نماز جمعه وجود داشته باشد تکیه بر مسائل مربوط به جوانان است؛ گاهی نماز جمعه هایی دیده می شود که بزرگسالان در آن جمع شده اند در حالی که باید جوانان بیشتری حضور داشته باشند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کردند: اگر جوانان در خطبه ها چیزی درباره مسائل خود بشنوند حضور پیدا می کنند و مشکلات جوانان و نقش جوانان در جامعه باید بیان شود، جوانان بیش از همه در خطر هستند و حضور آن ها بیش از همه در مسائل سیاسی اجتماعی مؤثر است، جوانان بودند که انقلاب و جنگ را به پیروزی رساندند و پای انقلاب حضور داشتند و دارند، از این رو باید در خطبه ها اهمیت ویژه ای به نقش جوانان داده شود.
ایشان با آرزوی موفقیت برای رئیس جدید شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، ابراز امیدواری کردند که وی بتواند تحولی در مسائل فرهنگی نماز جمعه ایجاد کرده و نماز جمعه را به مکتبی مهم تبدیل کند.